enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
ALTIN
2.449,46
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

iOS 17’nin NameDrop özelliği nedir, nasıl kullanılır?

Artık yalnızca iPhone’ları birbirine dokundurarak numara alışverişi yapabiliyoruz. iOS 17 ile gelen NameDrop özelliği bize bu imkanı veriyor. Pekifakat NameDrop nasıl kullanılıyor? Adım adım açıkladık.

iOS 17’nin NameDrop özelliği nedir, nasıl kullanılır?
26.10.2023
4
A+
A-

Önümüzdeki günlerde bir aktiflikte yahut akşam yemeği partisindeyken, yalnızca iPhone’larınızı birbirinize yakın tutarak yeni bir iş arkadaşınızla yahut dostunuzla telefon numaralarınızı paylaşabilirsiniz. NameDrop olarak bilinen bu özellik, iOS 17 kullanıma sunulduğunda kullanılabilir hale geldi.

NameDrop, numaraları sesli söylemekten ya da telefonları değiştirip kişi bilgilerini elle girmekten daha süratli. Ayrıyeten, yeni kişinin ismini yanlış yazma konusunda endişelenmenize de gerek yok.

Apple, NameDrop’u kullandığınızda biriyle ne paylaşacağınızı seçmenize izin veriyor, böylelikle telefonunuzda sakladığınız ev adresi aynıi hassas bilgileri kazara vermemiş oluyorsunuz. Lakin bir dezavantajı var: E-posta ve telefon numaranızı benzer anda paylaşamıyorsunuz ve kişiyi silip baştan başlamadıkça iki telefon arasında sadece bir defa NameDrop yapabiliyorsunuz.

iOS 17’de NameDrop nasıl kullanılır?

  • İlk olarak iPhone’unuzun kilidini açın (telefonunuz kilitliyken özellik çalışmıyor).
  • Telefonun üst kısmını diğer telefonun üst kısmının çabucak üzerine getirin.
  • Yaklaşık üç saniye bekledikten sonra ekranınızda bir ihtar belirecek.
  • Yalnızca Al” ya da “Paylaş” seçeneğine basabilir ve aşağı oka basarak hangi kişi bilgilerinizi göndermek istediğinize karar verebilirsiniz.
  • Eğer her iki taraf da bilgileri paylaşmak istiyorsa “Paylaş”a basmalı. Sırf bir tarafın iletişim bilgilerine ihtiyacı varsa, o kişi “Yalnızca Al” seçeneğine basmalı. vakitte diğer kişinin onay vermek için de “Paylaş” düğmesine basması gerekiyor.
  • Daha sonra yeni kişi alındığında, bir kişi sayfası açılıyor. Buradan kişi bilgileri düzenlendikten sonra sol üstteki “Bitti” düğmesine basılması kâfi.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.